Okt 25 2010

Račan

Načrt zaščite ob nesreči – odgovor občine Rače po požaru v Pinusu

Obljavljamo odgovor občine Rače-Fram glede našega prejšnjega zapisa o Načrtu zaščite in reševanja ob nesreči z nevarno snovjo, ki bi lahko zadela najprej tudi Osnovno šolo Rače le streljaj od sežigalnice in Pinusa. Iz odgovora lahko razberemo, da poročila o vplivih na okolje po zadnjem požaru v Pinusi niso prejeli – dobro bi bilo vedeti, zakaj! Novinarji, kje ste?

——

Datum: 25.10.2010

Zadeva: Odgovor na elektronski dopis Požar  v Pinusu z dne 25.10.2010

1. Občina Rače – Fram ima izdelan in sprejet Načrt zaščite in reševanja ob nesreči z nevarno snovjo, verzija 2.0, številka 842-8-2008 z  dne 11 4. 2008, skladno s podatki o nevarnostih zaradi uporabe nevarnih snovi v družbi PINUS TKI d.d. (podatki za izdelavo načrta zaščite in reševanja), ki nam jih je posredoval Pinus.

Načrt zaščite in reševanja ob nesreči z nevarno snovjo je usklajen  z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR) – Izpostava Maribor po predhodni uskladitvi z URSZR Ljubljana na zakonsko predpisan način.

Načrt je potrjen tudi s strani inšpekcijskega nadzora s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v občini Rače – Fram z dne 26.5.2009 Inšpektorata Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Občina Rače – Fram  je  izvedla Javno predstavitev sprejetega načrta zaščite in reševanja  (Sklep št. 846-2-2008) ter o tem obvestila oz. seznanila vse organe, vključene v omenjeni načrt.

Občina Rače – Fram ima izdelane vse priloge in dodatke k Načrtu zaščite in reševanja ob nesreči z nevarno snovjo (vključno z  natančno navedenimi konkretnimi ukrepi in navodili za prebivalce, podatki z imeni oz. položaji oseb, ki so pooblaščene za aktiviranje postopkov ob nesreči, ter osebe ki je odgovorna za usklajevanje postopkov, za zmanjšanje posledic nesreče, postopki za prejem obvestila o nesreči ter postopki za obveščanje aktiviranje,  postopki za obveščanje javnosti ob nesreči in napotki za ravnanje).

2. Osnovna šola Rače in Vrtec Rače imata izdelan in z Občino Rače – Fram usklajen Načrt zaščite in reševanja ob naravnih in drugih nesrečah (št. dokumenta 223/2009).

V šolah na območju občine Rače – Fram so organizirane predpisane enote Civilne zaščite. 

3. Pisnega poročila o vplivih tega dogodka na okolje, ki ga izdeluje Inštitut za varstvo okolja ZZV Maribor, kljub vsakodnevnemu  oz. večkratnemu pozivu direktorici zavoda ge. Levačič in zagotovilu mag. Emila Žerjala, ki vodi postopek, vse do danes nismo prejeli.

S spoštovanjem!

Pripravila:Tanja KOSI   ŽupanOBČINE RAČE – FRAM

Branko LEDINEK

  • Share/Bookmark

3 odzivov
3 odgovorov v “Načrt zaščite ob nesreči – odgovor občine Rače po požaru v Pinusu”

  1. Gregordne 27.10.2010 00:38 1

    Tja papir marsikaj prenese. Se strinjam, da se vse skupaj sliši pravno zelo lepo. Bomo prebrali omenjene dokumente, če “seveda” obstajajo. Sicer pa ne razumem, zakaj se ti pravilniki tako “skrivajo”, nikjer na spletni strani jih namreč ni zaslediti. Namesto tega pa je objavljen slehrni rokodelski krožek. V bistvu če povzamem je problem tam, da osebe, ki bi morale biti seznanjene s temi akti ravno tega sploh ne vedo.

  2. stankodne 30.10.2010 21:03 2

    Naj javijo izsledke preiskave, nič drugega nas ne zanima. Vedno nam nekaj skrivajo!!

  3. [...] požara in evakuacije, saj je Pinus umeščen neposredno ob Osnovno šolo in sredi naselja, načrt zaščite pa je bolj neuporaben [...]

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !