Jan 09 2011

Račan

V oddaji Preverjeno o nevarnosti Pinusa

V zadnji oddaji Preverjeno je prišla na dan sramota, imenovana požarna in okoljska varnost v Račah. O nedavnem požaru smo že na široko pisali, prispevek Irene Pan v Preverjeno na POP TV pa je obelodanil, kaj lahko krajani Rač pričakujejo v primeru ekološke nevarnosti, požara in evakuacije, saj je Pinus umeščen neposredno ob Osnovno šolo in sredi naselja, načrt zaščite pa je bolj neuporaben papir:

YouTube slika preogleda

Prispevek razgalja veliko blamažo – poskrbite zase, ker drugi za vas ne bodo. Župan občine Branko Ledinek novinarki ni znal povedati, kdo mora obvestiti občane v primeru nesreče. Novinarka mu je pokazala, da  v občinskih načrtih piše, da je to on kot župan in poveljnik civilne zaščite. Po županovem mnenju krajani že sami vedo, kaj morajo narediti, “vsi vedo” in celo novinarji so našli pot do Rač. Neverjetna sramota je tudi neobveščanje gasilcev, ob požaru ni bilo prav nobenih zapor ali intervencij.  Znajdi se, kot veš. V Račah lahko Pinus počne karkoli, krajani bodo vse pogoltnili, župan pa bo raje branil Pinus kot njih. Kako dolgo še?

Novinarke Irene Pan sploh niso spustili v podjetje Pinus in so ji dejali, da mora na vstop počakati en teden. Zakaj, lahko vsak odgovori sam sebi.

  • Share/Bookmark

En odziv
En odgovor v “V oddaji Preverjeno o nevarnosti Pinusa”

  1. [...] ne rabi storiti ničesar! Slabo se piše prebivalcem Rač! Že novinarka oddaje Preverjeno mu je  pokazala, da je to on in poveljnik civilne zaščite – tako piše v občinskih načrtih! Članek v [...]

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !