Mar 27 2011

Račan

Glavni grajski ribnik se duši v odpadkih

Nič ne pomagajo naši zapisi na tej strani o odlaganju smeti (predvsem gradbenih) naravnost v največji rački ribnik, zdaj imamo dokaze o novem odlaganju ob asfaltni cesti, ki je glavno sprehajališče in teče vzdolž ribnikov.

Vmes so se oglasili na občini in se posuli s pepelom:

V zadevi urejanja parka in navedene nepravilnosti, bi želela pojasniti naslednje:
Krajinski park Rački ribniki – Požeg je zavarovan z Odlokom o razglasitvi naravnih znamenitosti na območju občine Maribor (MUV št. 11/93), ki določa varstveni režim v parku. Nadzor nad izvajanjem tega odloka je v pristojnosti inšpekcijske službe v Mariboru. Občina ni lastnica zemljišč v parku, kot to navajate v vaših sporočilih, saj so zemljišča v lasti fizičnih (preko sto) in so le- ti odgovorni za svojo lastnino. Občina je lastnica le nekaj javnih poti v parku, vendar med njimi ni poti, ki vodi med ribniki, saj je le- ta v zasebni lasti. Občina lahko le opozarja in informira ljudi. V veliko primerih smo tudi sanirali divja odlagališča na zemljiščih v parku, ampak v tem primeru potrebujemo soglasje lastnika tega zemljišča.

Suzana Pungartnik, Občina Rače – Fram

Predlagamo, da se občinarji podvizajo in zavrtijo številko telefona inšpekcijskih služb, hkrati pa kontaktirajo lastnike. Brez tega jim kratkomalo ne bomo verjeli, da so storili vse!

  • Share/Bookmark

2 odzivov
2 odgovorov v “Glavni grajski ribnik se duši v odpadkih”

  1. mojcadne 6.04.2011 11:03 1

    Bolj prebirav vaše bloge, vedno bolj mi je žal, da sem se preselila v Rače. Grozno – ukrenima nekaj skupaj!!!!!

  2. dragojevichidne 6.04.2011 19:36 2

    Dajmo zavihati rokave, dokler je še čas, občina naj kaj dela.

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !