Feb 15 2012

Račan

Vsaka podobnost zgolj naključna

Nemški strokovnjaki s področja zdravstva so osupli nad zdravstvenim stanjem v “prekleti” vasici Wewelsfleth. Ugotovili so namreč, da skoraj v vsakem gospodinjstvu živi nekdo, ki ima raka.

Wewelsfleth

V vasici Wewelsfleth je skoraj v vsakem gospodinjstvu nekdo, ki ima raka.

Nemške zdravstvene strokovnjake skrbi stanje v vasici Wewelsfleth. Gre za vas s 1500 prebivalci, v kateri ima v skoraj vsakem gospodinjstvu ena oseba raka. Zaradi šokantnega odkritja so Wewelsfleth poimenovali kar “prekleta vasica”.

Strokovnjaki z univerze v Lublecku so se lotili raziskovanja grozljivega fenomena. Ugotovili so, da prebivalci najpogosteje zbolevajo za rakom na dojki, pljučih, požiralniku, maternici in želodcu, vzroka za bolezen pa niso odkrili. Prebivalci za množično obolevanje sicer krivijo bližnjo jedrsko elektrarno in ladjedelnico, v kateri so se plovila barvala z izjemno strupenimi barvami. A vendar strokovnjaki pravijo, da to ni vzrok za porast rakavih obolenj.

Vaščani sedaj zahtevajo odgovore od vlade. Menijo, da je država v zadnjih letih prikrivala in tajila informacije o vsebnosti rakotvornih snovi v zraku, ki sta jih veter in dež nosila v njihove domove.

V raziskavi, ki so jo opravili nemški strokovnjaki, so preverili najprej, katere oblike rakov so najpogostejše, zatem pa so proučili količine snovi, ki jih v ozračje izpušča jedrska elektrarna, bližnjo ladjedelnico, si ogledali azbestne kritine na garažnih strehah, izmerili količine smoga v bližini električnih napeljav in proučili življenjski slog vseh posameznikov, ki so zboleli za rakom. Med naštetimi dejavniki in posameznimi oblikami raka niso našli nobenih povezav, zato vaščani zdaj od Berlina zahtevajo dodatno preiskavo, na podlagi katere bi prišli stvari končno do dna. “Občutek imamo, da je naše okolje prekleto,” ob vsem dogajanju pravi župan Wewelsfletha Ingo Karstens, ki je zaradi raka izgubil že dve ženi.

  • Share/Bookmark

3 odzivov
3 odgovorov v “Vsaka podobnost zgolj naključna”

  1. Stric Marčdne 15.02.2012 20:34 1

    Morda jim bi moral ponuditi pomoč kakšen naš alternativec. NI vse v strupih. Morda so tu negativne vibracije in negativne energije. Mogoče bi moral naš dr. Pogačar s kamnitimi stečki akupunktirati zemjo in vzpostaviti kozmično ravnovesje? Sicer rezultati niso tako alarmantni, saj vsak tretji prebivalec umre za rakom.

  2. Nickdne 16.02.2012 07:51 2

    misliš pogačnika, kenede

  3. Majdne 16.02.2012 14:47 3

    Raziskavo je plačala bližnja jedrska elektrarna in dokazali so, da je zagotovo 100% neškodljiva ;)

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !